alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

spagetti-sardeles topimage

Μια δροσερή εκδοχή της σπαγγετάδας με υπέροχη ανάλαφρη Μεσογειακή γεύση από την ωμή ντοματούλα και την τρυφερή σάρκα από τις μαριναρισμένες σαρδέλες

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

spagetti-sardeles topimage

Μια δροσερή εκδοχή της σπαγγετάδας με υπέροχη ανάλαφρη Μεσογειακή γεύση από την ωμή ντοματούλα και την τρυφερή σάρκα από τις μαριναρισμένες σαρδέλες

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 8 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
40 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο ζυμαρικά Σπαγγέτι Νο 6
  • 2 μέτριες φρέσκιες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κουτ. σουπ. κάπαρη
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι ώμο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μπούκοβο
  • 1/2 κιλό σαρδέλες φρέκιες
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • χυμό από δυο μεγάλα λεμόνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ.γλυκ. ψιλό αλάτι
  • 1 πρέζα χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • φρέσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καταρχήν καθαρίζετε τις σαρδέλες από τα κεφαλιά, τα εντόσθια και τα λέπια. Τις πλένετε καλά και τις αφήνετε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό.


2. Τις ανοίγετε στα δυο με το χέρι σας πιέζοντας απαλά την κοιλιά τους και τραβάτε το κεντρικό κόκκαλο φροντίζοντας να μην χαλάσουν τα φιλέτα.


3. Αραδιάζετε τα φιλέτα σε εν ρηχό ταψί και αλατίζετε. Περιχύνετε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού, και το σκόρδο σκεπάζετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για 40 λεπτά.


4. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Εν τω μεταξύ βγάζετε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα κόψετε σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα μπολ τα αναμειγνύετε με την ντομάτα, το κολοκύθι, την κάππαρη, το μισό μαϊντανό και το ελαιόλαδο.


5. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και ζεστά όπως είναι τα ενώνετε γρήγορα με τα υλικά του μπολ με τις σαρδέλες. Πασπαλίστε με το μπούκοβο, τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε την συνταγή αυτή με σαρδέλες πάστες που θα τις ξαλμυρίσετε για 20 λεπτά σε κρύο νερό και θα τις κόψετε κομματάκια. Αντί για μπούκοβο μπορείτε να χρησιμοποιήστε φρέσκο τσίλι ανάλογα με το πόσο πικάντικο το θέλετε.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face