alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

plakoti topimage

Μια συνταγή από την παραδοσιακή κουζίνα των Σποράδων που ανάλογα την εποχή αλλάζει τα υλικά που χρησιμοποιεί. Το καλοκαίρι μελιτζάνες, κολοκύθια, ντομάτες, το χειμώνα καρότα και λάχανο

ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ - ΠΛΑΚΩΤΗ

plakoti topimage

Μια συνταγή από την παραδοσιακή κουζίνα των Σποράδων που ανάλογα την εποχή αλλάζει τα υλικά που χρησιμοποιεί. Το καλοκαίρι μελιτζάνες, κολοκύθια, ντομάτες, το χειμώνα καρότα και λάχανο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλά κολοκυθάκια
  • 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 3 ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κανέλλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ. σουπ. μαύρες σταφίδες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. γαλέτα
  • αλάτι, πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε όλα τα λαχανικά και τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Μόλις ροδίσουν ρίχνετε το ρύζι όσο να γίνει διαφανές και πριν αποσύρετε από τη φωτιά βάζετε τη σταφίδα, τα μπαχαρικά και τα αρωματικά, άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.


2. Στη συνέχεια, αφού λαδώσετε ένα πυρίμαχο ταψί, βάζετε μια στρώση πατάτας, μια στρώση κολοκυθιού, μια στρώση ντομάτας, μια στρώση μελιτζάνας, στρώνετε το μείγμα με το ρύζι και τα αρωματικά και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με την αντίστροφη σειρά, τελειώνοντας με μια στρώση πατάτες, πασπαλίζετε με γαλέτα και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανάμεσα σε κάθε στρώση λαδώνετε ελαφρώς. Ψήνετε στο φούρνο περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το φτιάξετε και με μια ψεύτικη μπεσαμέλ από γιαούρτι, αυγό και λίγο αλεύρι. Ακόμα και να το καλύψετε με ένα ελαφρύ πουρέ πατάτας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face