Για 6 άτομα ()
1. Κόβετε όλα τα λαχανικά και τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Μόλις ροδίσουν ρίχνετε το ρύζι όσο να γίνει διαφανές και πριν αποσύρετε από τη φωτιά βάζετε τη σταφίδα, τα μπαχαρικά και τα αρωματικά, άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Στη συνέχεια, αφού λαδώσετε ένα πυρίμαχο ταψί, βάζετε μια στρώση πατάτας, μια στρώση κολοκυθιού, μια στρώση ντομάτας, μια στρώση μελιτζάνας, στρώνετε το μείγμα με το ρύζι και τα αρωματικά και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με την αντίστροφη σειρά, τελειώνοντας με μια στρώση πατάτες, πασπαλίζετε με γαλέτα και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανάμεσα σε κάθε στρώση λαδώνετε ελαφρώς. Ψήνετε στο φούρνο περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρετε αμέσως.
Μπορείτε να το φτιάξετε και με μια ψεύτικη μπεσαμέλ από γιαούρτι, αυγό και λίγο αλεύρι. Ακόμα και να το καλύψετε με ένα ελαφρύ πουρέ πατάτας.