Για 4 άτομα ()
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο να μαλακώσει αλλά όχι να μαυρίσει. Προσθέτετε τις ντομάτες, το νερό, το βασιλικό, τη ρίγανη το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά. Προσθέτετε τις καραβίδες και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε τις ταλιατέλες 3 λεπτά πριν βράσουν (αν δηλαδή ο χρόνος που αναγράφεται τη συσκευασία είναι 10 στα 7 λεπτά) και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 3 λεπτά. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε ζεστή αφού πασπαλίσετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και γαριδομακαρονάδα.