Για 4 άτομα ()
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε τον κιμά, τον σοτάρετε σε δυνατή θερμοκρασία, με γρήγορες κινήσεις ώστε να σπάσει ο κιμάς, μέχρι να ψηθεί, να απορροφήσει τα υγρά του και να μην είναι πλέον κόκκινος. Προσθέτετε το σοταρισμένο κρεμμύδι και σβήνετε με το κρασί.
2. Μόλις εξατμιστεί το αλκόολ προσθέτετε το χυμό ντομάτας και το νερό και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Τέλος προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Η γέμιση δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει εντελώς.
3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τον χυμό ντομάτας και το νερό και βράζετε για 15 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τον βασιλικό, αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
4. Σε ένα ορθογώνιο ταψι απλώνετε το ¼ της ποσότητας της σάλτσας. Αρχίζετε να γεμίζετε τα κανελόνια με τη γέμιση με τη βοήθεια ένος μικρού κουταλιού. Προσέχετε να μην πιέζετε πολύ τα κανελόνια γιατί θα σπάσουν. Η γέμιση και η σάλτσα πρέπει να είναι κρύες γιατί αλλιώς τα κανελόνα θα ραγίσουν. Με την ίδια διαδικασία γεμίζετε όλα τα κανελόνια και τα αραδιάζετε στο ταψί. Τα περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αν θέλετε μέσα στον κιμά μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπέικον σε καρεδάκια.