alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

rizi top

Ένα εύκολο ριζότο με ελάχιστα υλικά αλλά με υπέροχο αποτέλεσμα

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙA

rizi top

Ένα εύκολο ριζότο με ελάχιστα υλικά αλλά με υπέροχο αποτέλεσμα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 1/4 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 8 πράσινα σπαράγγια καθαρισμένα
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 4 κουτ. σουπ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σουπ. άνηθο χοντροκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα ζεματίζετε τα σπαράγγια για 3 λεπτά, στη συνέχεια τα βυθίζετε σε κρύο νερό και τα χοντροκόβετε. Κρατάτε τις κορυφές τους στην άκρη.


2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε λίγο να βράσει για να εξατμιστεί το αλκοόλ.


3. Με μια κατσαρόλα διατηρείτε ζεστό το ζωμό λαχανικών. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί αρχίζετε να προσθέτετε λίγο – λίγο το ζωμό. Προσθέτετε με μια μικρή κουτάλα λίγο ζωμό κάθε φορά και όχι πριν το ρύζι απορροφήσει τα υγρά του.


4. Μόλις το ριζότο έχει απορροφήσει όλο σχεδόν το ζωμό, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα σπαράγγια, το βούτυρο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε απαλά μέχρι το βούτυρο και το τυρί να λιώσουν. Σερβίρετε το ριζότο ζεστό, αφού το γαρνίρετε με τις κορυφές από τα σπαράγγια που κρατήσατε και λίγο χοντροκομμένο άνηθο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Για να καθαρίσετε τα σπαράγγια αρχικά κόβετε 2 εκ από την βάση τους. Στη συνέχεια κρατώντας τον υπόλοιπο βλαστό, περνάτε το ειδικό μαχαιράκι ή το πίλερ, από την επιφάνεια τους, χω¬ρίς όμως να πληγώσετε την τρυφερή κορυφή τους . Τραβάτε τις ίνες από πάνω προς τα κάτω.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face