alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

limon top

Ένα ανέλπιστα δροσερό και ντελικάτο πιάτο που συνδυάζει την ευγενική σάρκα από τις γαρίδες με το δροσερό λιμοντσέλο

ΜΠΑΒΕΤΕ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ

limon top

Ένα ανέλπιστα δροσερό και ντελικάτο πιάτο που συνδυάζει την ευγενική σάρκα από τις γαρίδες με το δροσερό λιμοντσέλο

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο ζυμαρικά μπαβέτε
  • 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες από κελύφη και έντερο
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ή ½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2/3 φλιτζάνι λικέρ λιμοντσέλο
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους

Για το σερβίρισμα

  • 3 κουτ. σουπ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κουτ. σουπ. λικέρ λιμοντσέλο
  • 3 φύλλα δυόσμου ή βασιλικού
  • 1 κουτ. σουπ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τα μπαβέτε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και τα ραντίζετε τα με λίγο ελαιόλαδο και το μισό από το λιμοντσέλο. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε στην άκρη.


2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία για 3' – 5' ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο, τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι.


3. Συνεχίζετε το σοτάρετε μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ελαφρά πορτοκαλί χρώμα και να έχουν σχεδόν μαγειρευτεί, περίπου 5' με 10'. Προσθέτε το υπόλοιπο λιμοντσέλο, τα κολοκυθάκια και ανακατεύετε.


4. Προσθέτετε το φρέσκο δυόσμο και το βούτυρο και ανακατεύετε. Τοποθετείτε τα μπαβετε και τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.


5. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Γαρνίρετε με το σχοινόπρασο και μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο, ραντίζετε με το επιπλέον λιμοντσέλο πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτός από γαρίδες ψίχα καβουριού ή καραβίδες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face