Για 6 άτομα ()
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τα μπαβέτε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και τα ραντίζετε τα με λίγο ελαιόλαδο και το μισό από το λιμοντσέλο. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία για 3' – 5' ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο, τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι.
3. Συνεχίζετε το σοτάρετε μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ελαφρά πορτοκαλί χρώμα και να έχουν σχεδόν μαγειρευτεί, περίπου 5' με 10'. Προσθέτε το υπόλοιπο λιμοντσέλο, τα κολοκυθάκια και ανακατεύετε.
4. Προσθέτετε το φρέσκο δυόσμο και το βούτυρο και ανακατεύετε. Τοποθετείτε τα μπαβετε και τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
5. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Γαρνίρετε με το σχοινόπρασο και μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο, ραντίζετε με το επιπλέον λιμοντσέλο πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και σερβίρετε.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτός από γαρίδες ψίχα καβουριού ή καραβίδες.