Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, και σοτάρετε το κόκκινο πιπέρι και το σκόρδο για 1 λεπτό περίπου. Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες, κάπαρη και τις ελιές. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει βράση, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία τη σιγοβράζετε για 15 με 20 λεπτά. Τέλος δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
2. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από ότι συνιστούν οι οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα να ολοκληρώσετε το βράσιμό τους. Ανακατεύετε καλά να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρετε.
Αν θέλετε πιο έντονη γεύση πασπαλίστε με λίγο τυρί.