Για 8 άτομα ()
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζετε τα ζυμαρικά για 2' λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Σουρώνετε και τα αφήνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Φτιάχνετε τη σάλτσα ως εξής: λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα συνέχεια για 1', έπειτα προσθέτετε το γάλα για να χυλώσει η λευκή σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας από το τυρί.
3. Στο μπολ με τα ριγκατόνι ρίχνετε τη λευκή σάλτσα, τον τόνο, το καλαμπόκι και τον μαϊντανό και τέλος αλατοπιπερώνετε.
4. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε στους 180 βαθμους για 15'-20' μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Φτιάξτε τα ζυμαρικά φούρνου με σολομό σε κονσέρβα. Μπορείτε να το εμπλουτίσετε και με λίγα μύδια και γαρίδες. Τα ζυμαρικά που έχουν κοιλότητες θεωρούνται ιδανικά για τα φαγητά φούρνου με σάλτσα, διότι η σάλτσα εισχωρεί πιο εύκολα στις καμπύλες τους χαρίζοντας στο τελικό αποτέλεσμα πλούσια γεύση και υφή.