alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

 

rigatoni-tono largeΕύκολη, γρήγορη και κυρίως μια συνταγή που μπορεί να χορτάσει νόστιμα και οικονομικά μια ολόκληρη οικογένεια.

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

 

rigatoni-tono largeΕύκολη, γρήγορη και κυρίως μια συνταγή που μπορεί να χορτάσει νόστιμα και οικονομικά μια ολόκληρη οικογένεια.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 650 γρ. ριγκατόνι
  • 2 κουτιά τόνο νερού στραγγισμένο
  • 300 γρ. καλαμπόνι κονσέρβας στραγγισμένο
  • 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 5 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 1/2 φλιτζάνια γάλα αγελαδινό
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι λευκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζετε τα ζυμαρικά για 2' λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Σουρώνετε και τα αφήνετε σε ένα μεγάλο μπολ.

 

2. Φτιάχνετε τη σάλτσα ως εξής: λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα συνέχεια για 1', έπειτα προσθέτετε το γάλα για να χυλώσει η λευκή σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας από το τυρί.

 

3. Στο μπολ με τα ριγκατόνι ρίχνετε τη λευκή σάλτσα, τον τόνο, το καλαμπόκι και τον μαϊντανό και τέλος αλατοπιπερώνετε.

 

4. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε στους 180 βαθμους για 15'-20' μέχρι να ροδίσει το τυρί.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Φτιάξτε τα ζυμαρικά φούρνου με σολομό σε κονσέρβα. Μπορείτε να το εμπλουτίσετε και με λίγα μύδια και γαρίδες. Τα ζυμαρικά που έχουν κοιλότητες θεωρούνται ιδανικά για τα φαγητά φούρνου με σάλτσα, διότι η σάλτσα εισχωρεί πιο εύκολα στις καμπύλες τους χαρίζοντας στο τελικό αποτέλεσμα πλούσια γεύση και υφή.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face