alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pligouri top

Ένα φαγητό που μοσχομυρίζει Ελλάδα, τόσο νόστιμο που δεν φαντάζεστε!

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ

pligouri top

Ένα φαγητό που μοσχομυρίζει Ελλάδα, τόσο νόστιμο που δεν φαντάζεστε!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 8€,

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια πλιγούρι χοντρό
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μέλι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι
  • 1 κουτ.γλυκ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κύμινο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. καπνιστή πάπρικα
  • 6 φλιτζάνια χλιαρό νερό ή ζωμό κοτόπουλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα τις πιπεριές μέχρι να καψαλιστεί καλά η φλούδα τους. Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε μέτρια κομμάτια.


2. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κύμινο και την κανέλα 5 λεπτά. Περιχύνετε με το μέλι και σβήνετε με το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού και το ξίδι. Προσθέτετε το νερό και μόλις πάρει βράση το πλιγούρι. Σιγοβράζετε το πιλάφι για 25 λεπτά.


3. Στη συνέχεια προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, τις πιπεριές, την καπνιστή πάπρικα και το βούτυρο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά.


4. Μεταφέρετε το πιλάφι σε ατομικά φορμάκια και σερβίρετε με 2 – 3 λιαστές ντομάτες και λίγο γιαούρτι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να συνοδεύσετε με ατό ψητό χοιρινό ή κοτόπουλο κατσαρόλας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face