Για 6 άτομα ()
1. Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα τις πιπεριές μέχρι να καψαλιστεί καλά η φλούδα τους. Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
2. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κύμινο και την κανέλα 5 λεπτά. Περιχύνετε με το μέλι και σβήνετε με το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού και το ξίδι. Προσθέτετε το νερό και μόλις πάρει βράση το πλιγούρι. Σιγοβράζετε το πιλάφι για 25 λεπτά.
3. Στη συνέχεια προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, τις πιπεριές, την καπνιστή πάπρικα και το βούτυρο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά.
4. Μεταφέρετε το πιλάφι σε ατομικά φορμάκια και σερβίρετε με 2 – 3 λιαστές ντομάτες και λίγο γιαούρτι.
Μπορείτε να συνοδεύσετε με ατό ψητό χοιρινό ή κοτόπουλο κατσαρόλας.