alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

ranioli top

Σαν τα σπιτικά ζυμαρικά δεν είναι τίποτα! Γι’ αυτό σκεφτείτε ότι ο κόπος και ο χρόνος είναι σχετικός όταν το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει

ΣΠΙΤΙΚΑ ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ranioli top

Σαν τα σπιτικά ζυμαρικά δεν είναι τίποτα! Γι’ αυτό σκεφτείτε ότι ο κόπος και ο χρόνος είναι σχετικός όταν το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 κιλό φύλλα φρέσκο σπανάκι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο
  • 4 κουτ. σουπ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αυγό

Για τη ζύμη

  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1/2 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • παρμεζάνα τριμμένη ή γραβιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίες, ρίχνετε το αλεύρι και κάνετε μια μεγάλη λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνετε τα αυγά, το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.


2. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι τα αυγά ρίχνοντας σιγά – σιγά και λίγο αλεύρι από την άκρη προς το κέντρο ώστε να αρχίσουν να ενώνονται τα υλικά.


3. Συνεχίζοντας με τα χέρια σας ενώνετε τα κομμάτια της ζύμης, και αρχίζετε τα ζυμώνετε με τον εξής τρόπο: πιάνετε με το ένα σας χέρι τη ζύμη από τη μια άκρη, και με το άλλο την τραβάτε, τη διπλώνετε και πιέζετε. Το ζύμωμα πρέπει να διαρκέσει περίπου 10 με 15 λεπτά. Στη συνέχεια την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.


4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.


5. Στύβετε με τα χέρια σας το σπανάκι για να φύγουν τυχόν υγρά το ψιλοκόβετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το ανθότυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύετε πολύ καλά. Μεταφέρετε το μείγμα στο ψυγείο.


6. Κόβετε τη ζύμη σε κομμάτια και τα ανοίγετε σε φύλλο με τη βοήθεια της μηχανής ζυμαρικών, περνώντας την σταδιακά από μικρότερη απόσταση μεταξύ των κυλίνδρων της μηχανής. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι το φύλλο να έχει πάχος ½ εκ.


7. Σε ένα μπολ χτυπάτε το αυγό με λίγο νερό. Τοποθετείτε το ανοιγμένο φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και το αλείφετε με το διάλυμα αυγού.


8. Με τη βοήθεια ενός κουπάτ ή ενός ποτηριού κόβετε το φύλλο σε δίσκους. Βγάζετε την γέμιση από το ψυγείο και βάζετε 1 κουταλιά από αυτή στο κέντρο κάθε δίσκου. Προσοχή πρέπει να βάλετε γέμιση μόνο στους μισούς δίσκους. Σκεπάζετε τους δίσκους με τη γέμιση με τους υπόλοιπους δίσκους και πιέζοντας τους στην άκρη τους κλείνετε πολύ καλά.


9. Βράζετε τα ραβιόλια για 3 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό, λίγα – λίγα για να μην σας κολλήσουν. Τα ραβιόλια είναι έτοιμα όταν ανέβουν στην επιφάνεια.


10. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Σοτάρετε τα υλικά μέχρι να πάρει χρώμα το βούτυρο.


11. Μεταφέρετε τα ραβιόλια σε με πιατέλα τα περιχύνετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με παρμεζάνα τριμμένη και σερβίρετε ζεστά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση προσθέστε στο βούτυρο της σάλτσας λίγα φύλλα φρέσκο φασκόμηλο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face