Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνετε την ντομάτα, τη δάφνη, το μπαχάρι, τον τόνο τον πελτέ, 2 ½ φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε πολύ καλά.
2. Μόλις η σάλτσα πάρει βράσει προσθέτετε το μακαρονάκι και βράζετε για 8 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνετε το γιουβέτσι να σταθεί για 10 λεπτά, πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι και σερβίρετε.
Αν θέλετε πιο πλούσια σάλτσα προσθέστε στη σάλτσα λίγη ξαλμυρισμένη κάπαρη.