Για 4 άτομα ()
1. Ξεπλένετε το κινόα με λίγο κρύο νερό και την βάζετε να βράσει με δύο φλιτζάνια νερό για 12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ανοίξει. Την στραγγίζετε και την βάζετε στην άκρη.
2. Παίρνετε ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου περίπου 15εκ. στρώνετε πρώτα τα αγγούρια, από πάνω βάζετε μια στρώση από τον τόνο και συνεχίζετε με το κινόα, και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
3. Καλύπτετε τo κινόα με ένα στρώμα από το ψιλοκομμένο βραστό αυγό. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και βάζετε γαρνίρετε με τη μαγιονέζα σχηματίζοντας μικρές σταυρωτές γραμμές, τοποθετείτε στο κέντρο της σαλάτα τα ντοματίνια κομμένα στα δύο και τα φύλλα μαϊντανού. Τοποθετείτε τη σαλάτα στο ψυγείο 20 λεπτά να δροσίσει.
Μπορείτε να γαρνίρετε με μια ωραία πικάντικη μαγιονέζα με γουασάμπι