Για 2 Βάζα του 1/2 κιλού ()
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα πολύ καλά, σε δυνατή θερμοκρασία. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να χρυσίσει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκόολ.
2. Ρίχνετε τις ντομάτες, το βασιλικό, τη ρίγανη και δάφνη, χαμηλώνετε ακόμα τη θερμοκρασία και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στη συνέχει προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για ακόμη 5 λεπτά.
3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε την σάλτσα να κρυώσει καλά. Αφαιρείτε τη δάφνη και διατηρείτε τη σάλτσα στο ψυγείο σε βάζα που κλείνουν αεροστεγώς. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σαν βάση για πίτσα ή μακαρονάδα.
Αν θέλετε μπορείτε μόλις κρυώσει η σάλτσα ντομάτας με βασιλικό για πίτσα να την περάσετε από το μπλέντερ για πιο λείο αποτέλεσμα.