alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

aggouraki toursi left

Ελαφρώς πικάντικα, εύκολα να τα φτιάξετε με τα δροσερά και πολύ φρέσκα αγγουράκια του καλοκαιριού.

ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ ΣΤΙΓΜΗΣ

aggouraki toursi left

Ελαφρώς πικάντικα, εύκολα να τα φτιάξετε με τα δροσερά και πολύ φρέσκα αγγουράκια του καλοκαιριού.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 3€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Βάζα του 1/2 κιλού ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό αγγουράκια κομμένα διαγώνια πάχους 1/2 εκατοστού
  • 1 λευκό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 2 κλαδάκια σέλινο σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλιτζάνι μηλόξυδο
  • 1 κουτ.γλυκ. σπόρους κόλιανδρο
  • 1 κουτ.γλυκ. σπόρους μουστάρδας
  • 1 κουτ. σουπ. αλάτι

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ μετρίου μεγέθους ανακατεύετε το κόλιανδρο, το αγγουράκι, το κρεμμύδι και το σέλινο με 1 ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι. Μεταφέρετε σε ένα τρυπητό και τα αφήνετε στην άκρη για να στραγγίξουν για μισή ώρα . Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε ένα δεύτερο μικρό μπολ, αναμιγνύετε τη ζάχαρη, το ξύδι, τους σπόρους σέλινου και τους απόρους μουστάρδας, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

 

2. Μεταφέρετε το μείγμα με το αγγούρι σε καθαρά βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς και προσθέτετε το μείγμα με το ξύδι. Το βάζετε στο ψυγείο για 8 ώρες πριν το καταναλώσετε Διατηρείτε για 2 εβδομάδες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αρωματίστε εναλλακτικά με σπόρους μάραθου ή ψιλοκομμένα στικς φινόκιο. Σερβίρετε μαζί με κρεατικά σχάρας και λουκάνικα . Προσθέσετε σε σάντουιτς με βραστό κρύο μοσχάρι ή κοτόπουλο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face