Για 6 άτομα ()
1. Αλείφετε με ένα πινέλο τις φέτες μπέικον με το μέλι. Τις αραδιάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15’ λεπτά. Αποσύρετε απότο φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και το σπάτε σε κομμάτια.
2. Λιώνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σοτάρετε το σέλινο, το καρότο, και το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Καλύπτετε την επιφάνεια των λαχανικών με ένα αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζετε με το καπάκι και «ιδρώνετε» τα λαχανικά για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
3. Τυλίγετε το μαϊντανό, τα γαρίφαλα, και τη δάφνη σε τουλπάνι και τα δένετε με μαγειρικό σπάγκο.
Αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί από την κατσαρόλα με τα λαχανικά και προσθέτετε το ζωμό και το μπουκέτο με μυρωδικά και αφήνετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Προσθέτετε τα κάστανα και το κρασί και συνεχίζετε να σιγοβράζετε με σκεπασκέμη κατσαρόλα για ακόμα 3 λεπτά.
4. Κλείνετε την εστία της κουζίνας και με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ πολτοποιείτε τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Αφήνετε τη σούπα να συνεχίσει να βράσει μέχρι να κρυώσει εντελώς η εστία, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή πασπαλισμένη με το καραμελωμένο μπέικον.
Μπορείτε να την σερβίρετε και με μερικές σταγόνες από λάδι τρούφας.