Για 6 άτομα ()
1. Καθαριζετε και πλένετε την φάβα κάτω από άφθονο κρύο νερό.
2. Βράζετε την φάβα με 4 φλιτζάνια χλιαρό νερό. Ρίχνετε και τα κρεμμύδια να βράσουν μαζί.
3. Όταν η σούπα αρχίσει να χυλώνει, προσθέτετε το αλάτι και το ρύζι. Βράζετε για 10' ακόμα. Στο τέλος ρίχνετε το ελαιόλαδο και τον χυμό των λεμονιών. Αν την θέλετε πιο αραιή προσθέτετε λίγο βραστό νερό. Τρώγεται ζεστή με τηγανισμένο ή φρυγανισμένο ψωμί.
Σε περίοδο νηστείας του ελαιολάδου, γίνετε με ταχίνι και παραλείπετε το ελαιόλαδο. Απλά χτυπάτε το ταχίνι με το λεμόνι και λίγο ζωμό από την σούπα για να τα αραιώσετε.