alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tomyum-soup top

Περίπλοκη και σύνθετη γεύση όπου εναλλάσσεται με απόλυτη επιτυχία το πικάντικο με το παρηγορητικό άγγιγμα του απαλού γάλακτος καρύδας. Και αυτή η απίστευτη λεμονάτη γεύση από το λεμονόχορτο και το γκαλάγκαλ να σου γαργαλά τον ουρανίσκο!!

ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΤΑΪΛΑΝΔΕΖΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ KAI ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

tomyum-soup top

Περίπλοκη και σύνθετη γεύση όπου εναλλάσσεται με απόλυτη επιτυχία το πικάντικο με το παρηγορητικό άγγιγμα του απαλού γάλακτος καρύδας. Και αυτή η απίστευτη λεμονάτη γεύση από το λεμονόχορτο και το γκαλάγκαλ να σου γαργαλά τον ουρανίσκο!!

Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 18€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 12 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
  • 8 φρέσκα μύδια
  • 8 χτένια
  • 4 κουτ. σουπ. ψίχα καβουριού
  • 1 φιλέτο λευκού ψαριού
  • 3 κουτ. σουπ. λεμονόχορτο ψιλοκομμένο ή 3 λεπτές φέτες λεμονιού
  • 1/2 κουτ. σουπ. ξύσμα λάιμ
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ.γλυκ. γκαλάγκαλ ή τζίντζερ τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια σιτάκε κομμένα σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 4 ντοματίνια κομμένα στα δυο
  • 1 1/2 φλιτζάνι φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 1 κουτ. σουπ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. σουπ. σάλτσα ψαριού ή ½ κ.γ. σκούρα σάλτσα σόγιας και 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • χυμός από ένα λάιμ
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι κόλιανδρο χοντροκομμένο

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου, το λεμονόχορτο και το ξύσμα λάιμ σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και φέρνετε σε βρασμό.


2. Προσθέτετε το σκόρδο, το γκαλάγκαλ, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και βράζετε για 2 λεπτά.


3. Προσθέτετε τις γαρίδες και τα υπόλοιπα θαλασσινά, και την ντομάτα. Βράζετε για 4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια, οι γαρίδες να γίνουν πορτοκαλί και τα υπόλοιπα θαλασσινά να μην είναι πλέον διάφανα.


4. Ρίχνετε το γάλα καρύδας, σάλτσα ψαριού, τη σόγια, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά και βράσετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Δοκιμάζετε τη γεύση και διορθώνετε με λίγο αλάτι τη θέλετε πιο αλμυρή, λίγη ζάχαρη αν είναι πολύ ξινή, και λίγο ακόμα χυμό λεμονιού αν είναι πολύ αλμυρή.


5. Σερβίρετε σε καυτά μπολ, και πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε τη σούπα σας πιο κρεμώδη προσθέτετε λίγο παραπάνω γάλα καρύδας. Αν θέλετε πιο πικάντικη και έντονη γεύση προσθέτετε λίγη σάλτσα τσίλι



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face