Για 4 άτομα ()
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου, το λεμονόχορτο και το ξύσμα λάιμ σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και φέρνετε σε βρασμό.
2. Προσθέτετε το σκόρδο, το γκαλάγκαλ, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και βράζετε για 2 λεπτά.
3. Προσθέτετε τις γαρίδες και τα υπόλοιπα θαλασσινά, και την ντομάτα. Βράζετε για 4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια, οι γαρίδες να γίνουν πορτοκαλί και τα υπόλοιπα θαλασσινά να μην είναι πλέον διάφανα.
4. Ρίχνετε το γάλα καρύδας, σάλτσα ψαριού, τη σόγια, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά και βράσετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Δοκιμάζετε τη γεύση και διορθώνετε με λίγο αλάτι τη θέλετε πιο αλμυρή, λίγη ζάχαρη αν είναι πολύ ξινή, και λίγο ακόμα χυμό λεμονιού αν είναι πολύ αλμυρή.
5. Σερβίρετε σε καυτά μπολ, και πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο.
Αν θέλετε τη σούπα σας πιο κρεμώδη προσθέτετε λίγο παραπάνω γάλα καρύδας. Αν θέλετε πιο πικάντικη και έντονη γεύση προσθέτετε λίγη σάλτσα τσίλι