Για 4 άτομα ()
1. Πλένετε, καθαρίζετε και στραγγίζετε σουπιές, αν είναι φρέσκιες και έχουν το μελάνι τους κρατήστε ένα σακουλάκι.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε τις σουπιές και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να ασπρίσει η σάρκα τους. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί για 3 – 4 λεπτά και προσθέτετε το μελάνι.
3. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγοβράζετε τις σουπιές για τουλάχιστον 30 λεπτά.
4. Στο τέλος προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 20 λεπτά. Σερβίρετε τις σουπιές ζεστές μαζί με την σάλτσα τους.
Μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε μερικές πράσινες ελιές ξαλμυρισμένες.