Για 6 άτομα ()
1.Καθαρίζετε τις γαρίδες από την ουρά και αφαιρείτε το έντερο σχίζοντας την ράχη. Αφήνετε το κεφάλι και τα ποδαράκια.
2. Σοτάρετε τις γαρίδες σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το βούτυρο και τα μύδια για 3'-4'. Σβήνετε με το το κονιάκ και αφήνετε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
3. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα τη σάλτσα στο τηγάνι και σιγοβράζετε για 6'-7'. Προσθέτετε στη συνέχεια στο μείγμα με την σάλτσα τη φέτα, αφού την έχετε θρυμματίσει με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και αλατίζετε.
4. Βράζετε το μείγμα για 3'-4' ακόμη έως ότου λιώσει η φέτα και πήξει η σάλτσα. Προσθέτετε τέλος τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε το σαγανάκι ζεστό.
Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα μύδια, τα καθαρίζετε ως εξής: Τα πλένετε καλά μαζί με το κέλυφος με νερό βρύσης. Τα τρίβετε με ένα βουρτσάκι ή με σύρμα κουζίνας, ώστε να φύγει η άμμος και όλα όσα υπάρχουν στο εξωτερικό τους. Πιάνετε γερά το μύδι με το ένα χέρι και τραβάτε το γένι του με το άλλο ή με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Αν βρείτε μύδια που έχουν σπάσει ή έχουν ανοίξει, πρέπει να τα πετάξετε. Επειδή όμως μόλις αφαιρέσετε το γένι του, το μύδι πεθαίνει, θα το κάνετε την τελευταία στιγμή όταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε και ποτέ νωρίτερα.