Για 8 άτομα ()
1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα χταπόδια. Αφαιρέστε τις κουκούλες και το στόμα.
2. Απλώνετε καταρχήν τις πατάτες σε ένα ευρύχωρο ταψί και προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το χταπόδι.
3. Ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια σας ώστε να αρχίσουν οι πατάτες να μαρινάρονται.
4. Αφήστε να σταθούν για 10 λεπτά, κάντε χώρο και ακουμπήστε τα χταπόδια ανάμεσα στις πατάτες. Σκεπάστε με μια βρεγμένη λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.
5. Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
6. Κατεβάστε τη θερμοκρασία στους 180 και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 35-40 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και αφήστε το φαγητό να πάρει χρώμα.
7. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό μαζί με τη σάλτσα του.
Μπορείτε να προσθέσετε επίσης και άλλα λαχανικά όπως κολοκυθάκι, καρότα κ.α.