alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xtapodi sto fourno top 01 07 2018

Δοκίμασα αυτό το φαγητό πρώτη φορά πριν από πολλά χρόνια στη Σαλαμίνα και το λάτρεψα με την πρώτη μπουκιά. Είναι απίστευτο το πόσο δένει το χταποδάκι με τις πατάτες και την ονειρεμένη σάλτσα από κρασί και ξύδι μπαλσάμικο.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

xtapodi sto fourno top 01 07 2018

Δοκίμασα αυτό το φαγητό πρώτη φορά πριν από πολλά χρόνια στη Σαλαμίνα και το λάτρεψα με την πρώτη μπουκιά. Είναι απίστευτο το πόσο δένει το χταποδάκι με τις πατάτες και την ονειρεμένη σάλτσα από κρασί και ξύδι μπαλσάμικο.

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 5 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 μικρά χταπόδια ή ένα μεγάλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κύβους μεγάλους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 2 μικρά κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 κλαδάκια δενδρολίβανο φρέσκο
  • αλάτι
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα χταπόδια. Αφαιρέστε τις κουκούλες και το στόμα.


2. Απλώνετε καταρχήν τις πατάτες σε ένα ευρύχωρο ταψί και προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το χταπόδι.


3. Ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια σας ώστε να αρχίσουν οι πατάτες να μαρινάρονται.


4. Αφήστε να σταθούν για 10 λεπτά, κάντε χώρο και ακουμπήστε τα χταπόδια ανάμεσα στις πατάτες. Σκεπάστε με μια βρεγμένη λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.


5. Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.


6. Κατεβάστε τη θερμοκρασία στους 180 και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 35-40 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και αφήστε το φαγητό να πάρει χρώμα.


7. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό μαζί με τη σάλτσα του.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να προσθέσετε επίσης και άλλα λαχανικά όπως κολοκυθάκι, καρότα κ.α.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face