alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xtapodi-salata top

Δροσερή, με ενδιαφέρουσα πλούσια γεύση και μια απίθανη, ισορροπημένη και φίνα σύσταση

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

xtapodi-salata top

Δροσερή, με ενδιαφέρουσα πλούσια γεύση και μια απίθανη, ισορροπημένη και φίνα σύσταση

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. πράσινες ελιές
  • 4 αγγουράκια τουρσί
  • 1 κουτ. σουπ. κάπαρη μουσκεμένη σε νερό για 20 λεπτά
  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σουπ. ξίδι από λευκό κρασί ή χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε πολύ καλά το χταπόδι και το βράζετε με λίγο νερό σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40' μέχρι να μαλακώσει. Το αποσύρετε από τη φωτιά, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε στο πιάτο όπου θα σερβίρετε τη σαλάτα.


2. Ψιλοκόβετε την πιπεριά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Κόβετε τις ελιές και τα αγγουράκια σε ροδέλες. Προσθέτετε όλα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα μυρωδικά και την κάπαρη στραγγισμένη στο χταπόδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.


3. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το ξίδι ή τον χυμό λεμονιού και περιχύνετε την σαλάτα. Σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε σερβίρετε σε ένα μπολ που στον πάτο του έχετε στρώσει μερικές φέτες βραστή πατάτα. Μπορείτε επίσης να δροσίσετε τη σαλάτα βάζοντάς την για 15 λεπτά στο ψυγείο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face