alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mydia top

Φουσκωτοί τραγανοί, υπέροχοι με σάλτσα αμυγδάλου που δύσκολα σταματά κανείς μόνο σε έναν!! Απαραίτητα τα μύδια σας να είναι φρέσκα και γεμάτα!

ΜΥΔΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

mydia top

Φουσκωτοί τραγανοί, υπέροχοι με σάλτσα αμυγδάλου που δύσκολα σταματά κανείς μόνο σε έναν!! Απαραίτητα τα μύδια σας να είναι φρέσκα και γεμάτα!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 6 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
10 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό μύδια χωρίς το κέλυφος φρέσκα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
  • 1 κουτάκι μπύρα παγωμένη (330ml)
  • 2 φλιτζάνια ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 2 φλιτζάνια αμύγδαλά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε πολύ καλά τα μύδια και τα αφήνετε να στραγγίξουν.


2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε με σύρμα ρίχνοντας σιγά σιγά τη μπίρα μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Το αφήνετε στην άκρη για 10'.


3. Φτιάχνετε τη σάλτσα: Χτυπάτε στο μπλέντερ, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να γίνουν αλοιφή.


4. Βάζετε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βουτάτε τα μύδια στο κουρκούτι και μόλις το λάδι κάψει, τα ρίχνετε στο τηγάνι. Τα γυρίζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τηγανίζετε για 1'- 2' μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.


5. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε την ίδια συνταγή να την συνοδεύσετε και με μια απλή σκορδαλιά



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face