Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε πολύ καλά τα μύδια και τα αφήνετε να στραγγίξουν.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε με σύρμα ρίχνοντας σιγά σιγά τη μπίρα μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Το αφήνετε στην άκρη για 10'.
3. Φτιάχνετε τη σάλτσα: Χτυπάτε στο μπλέντερ, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να γίνουν αλοιφή.
4. Βάζετε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βουτάτε τα μύδια στο κουρκούτι και μόλις το λάδι κάψει, τα ρίχνετε στο τηγάνι. Τα γυρίζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τηγανίζετε για 1'- 2' μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
5. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα.
Μπορείτε την ίδια συνταγή να την συνοδεύσετε και με μια απλή σκορδαλιά