Για 6 άτομα ()
1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες και τον μαϊντανό. Κόβετε σε χοντρές φέτες τα κολοκυθάκια και τις πατάτες.
2. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό σκεύος το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
3. Προσθέτετε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζετε το μείγμα για 15 λεπτά.
4. Στο τέλος ρίχνετε τις γαρίδες και τις αφήνετε να βράσουν με όλα τα υπόλοιπα υλικά για 8 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Μπορείτε να εμπλουτίσετε το φαγητό και με άλλα λαχανικά όπως σελινόριζα, που του ταιριάζει πολύ.