alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

XTAPODI-LEYKO-STIFADO large

Αν θεωρείτε το κλασσικό στιφάδο με ντομάτα ένα βαρύ φαγητό, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή, όπου προτεραιότητα έχει το χταπόδι ντυμένο με μια κρασάτη σάλτσα, και μυρωδάτα μπαχαρικά

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΧΩΡΙΣ ΝΤΟΜΑΤΑ

XTAPODI-LEYKO-STIFADO large

Αν θεωρείτε το κλασσικό στιφάδο με ντομάτα ένα βαρύ φαγητό, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή, όπου προτεραιότητα έχει το χταπόδι ντυμένο με μια κρασάτη σάλτσα, και μυρωδάτα μπαχαρικά

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 2 κουτ. σουπ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • αλάτι προαιρετικά
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και καθαρίζετε* καλά το χταπόδι. Σε μια επιφάνεια κοπής κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το βάζετε χωρίς να το στραγγίσετε σε μια κατσαρόλα. Το σιγοβράζετε έτσι ώστε να αρχίσει σιγά- σιγά να βγάζει τα υγρά του. Αν χρειαστεί, τότε μόνο προσθέτετε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό.


2. Όταν αρχίσει το χταπόδι να μαλακώνει και να τσιμπιέται με ένα πιρούνι ρίχνετε το κρασί, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα μπαχαρικά και την φλούδα πορτοκαλιού μαζί με αλάτι και λίγο πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 25-30΄. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

*Για να καθαρίσετε ένα φρέσκο χταπόδι πρέπει να σκίσετε τη σακούλα και αφαιρέσετε το μελάνι και τα εντόσθια. Τραβάτε το στόμα μαζί με το νεύρο για να βγει τελείως και με ένα μυτερό μαχαίρι αφαιρείτε τα μάτια. Πλένετε καλά το χταπόδι για να φύγει τελείως η άμμος από τη σακούλα και τα πλοκάμια. Ανάλογα με το μέγεθος που έχει το χταπόδι σας, αλλά και το πως θα το μαγειρέψετε, μπορείτε να το κόψετε σε κομμάτια ή να το αφήσετε ολόκληρο.

Στο χταπόδι δεν προσθέτετε ποτέ αλάτι, εκτός αν το μαγειρέψετε με ρύζι ή κάποιο ζυμαρικό.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face