alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

giouvetsi top

Η πιο τέλεια συνταγή για υπέροχο ζουμερό γιουβέτσι με θαλασσινά!!

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

giouvetsi top

Η πιο τέλεια συνταγή για υπέροχο ζουμερό γιουβέτσι με θαλασσινά!!

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 1 πακέτο κριθαράκι ψιλό
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. στακοβούτυρο
  • 2 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σουπ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι μαζί με το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Αφαιρείτε το σκόρδο και προσθέτετε το κριθαράκι. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και σβήνετε με το ένα φλιτζάνι κρασί.


2. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και αφήνετε να αρχίσει σιγά -σιγά να βράζει το κριθαράκι. Μόλις δείτε ότι απορροφά τα υγρά του, το «ποτίζετε» με λίγο νεράκι εναλλάξ με το υπόλοιπο κρασί για τουλάχιστον 10 λεπτά. Μετά από δέκα λεπτά προσθέτετε τα ντοματάκια και συνεχίζετε το βράσιμο για 7-8 λεπτά.


3. Μόλις δείτε το κριθαράκι να αρχίζει να χυλώνει ρίχνετε τις γαρίδες, το στακοβούτυρο, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατεύετε απαλά το κριθαράκι το οποίο πρέπει να έχει το ζουμάκι του. Το σερβίρετε αμέσως αφού πασπαλίσετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και άλλα θαλασσινά όπως μύδια ή ψιλοκομμένο καλαμάρι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face