Για 8 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τα καραμελωμένα καρύδια. Ρίχνετε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και την αφήνετε να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τα καρύδια και ανακινείτε το τηγάνι ώστε να καραμελώσουν παντού. Τα μεταφέρετε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως. Στη συνέχεια τα χοντροκόβετε.
2. Φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε τη φυτική σαντιγί στον κάδο του μίξερ και την χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε για ακόμα 5 λεπτά. Με ένα μαχαιράκι χαράζετε κατά μήκος το λοβό βανίλιας και ξύνετε τους σπόρους. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια στο μείγμα. Συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά.
3. Προσθέτετε, τη σοκολάτα, τα καραμελωμένα καρύδια (κρατάτε ½ φλιτζάνι για το γαρνίρισμα), και τους μπεζέδες σπασμένους σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Ντύνετε μια μπασίνα 22εκ. με μεμβράνη και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Βάζετε στην κατάψυξη για 8 ώρες.
4. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσουν. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με την σοκολάτα κουβερτούρα.
5. Βγάζετε το γλυκό από την κατάψυξη, το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το ξεφορμάρετε. Αφαιρείτε την μεμβράνη. Περιχύνετε το αρμενοβίλ με τη λευκή σοκολάτα και από πάνω κάνετε γραμμές με την κουβερτούρα. Πασπαλίζετε με τα καραμελωμένα καρύδια και σερβίρετε.
Μπορείτε να πασπαλίσετε και με καραμελώμενα αμύγδαλα.