Για 2 Δωδεκάδες ()
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C.
2. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε μαζί τις νιφάδες καρύδας, το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήστε στην άκρη.
3. Στο μίξερ, χτυπάτε τα ασπράδια και το αλάτι μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη σπάτουλα σιλικόνης για να ενσωματώσετε τη μαρέγκα στο μείγμα της καρύδας.
4. Σε ένα μεγάλο ταψί (μπορεί να σας χρειαστούν και 2) στρώστε αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι, φτιάξτε μικρά αμυγδαλωτά, που να απέχουν μεταξύ τους 2 εκατοστά περίπου. Ψήστε για 25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν οι κορυφές τους.
5. Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρί πάνω από νερό που σιγοβράζει. Βυθίζετε το κάτω μέρος των αμυγδαλωτών στη σοκολάτα, και ακουμπήστε τα ξανά στο ταψί. Τοποθετήστε τα αμυγδαλωτά στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά ώστε να πήξει η σοκολάτα.
Κρατήστε τα αμυγδαλωτά σας σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μια εβδομάδα.