Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε το ψωμί. Ρίχνετε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να χλιαρύνει. Αδειάζετε το γάλα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτετε τη μαγιά και τη μισή άχνη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με αυγοδάρτη τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνετε το μείγμα με τα αυγά στο μίξερ και προσθέστε το αλεύρι.
2. Χτυπάτε το μείγμα με το εξάρτημα φτερό μέχρι να πάρετε μια πλήρως ομογενοποιημένη και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αποσύρετε από το μίξερ, σκεπάστε τη ζύμη με μια νωπή βαμβακερή πετσέτα και αφήστε τη στην άκρη να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα.
3. Προθερμαίνετε το φούρνοστους 180 βαθμούς στον αέρα.Μόλις η ζύμη φουσκώσει, τη δουλεύετε την ελαφρά με τα χέρια σας.
4. Παίρνετε μπαλίτσες από τη ζύμη και σχηματίζετε ένα προβατάκι. Με ένα πινέλο, αλείφετε με βούτυρο μια αντικολλητική φόρμα για κέικ και τοποθετείτε το ψωμί. Χτυπάτε το αυγό σε ένα βαθύ πιάτο με ένα πιρούνι και αλείφετε την επιφάνεια του ψωμιού με ένα πινέλο.
5. Ψήνετε για 1 ώρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίζει καλά. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε το ψωμί για λίγο να κρυώσει μέσα στη φόρμα και ύστερα το βγάζετε. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς επάνω σε μια σχάρα.
Μπορείτε να εμπλουτίσετε με σταφίδες το ζυμάρι.