alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

korampiedes-fistiki top

Μοναδική σε γεύση και υφή αυτοί οι κουραμπιέδες σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΦIΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

korampiedes-fistiki top

Μοναδική σε γεύση και υφή αυτοί οι κουραμπιέδες σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 20€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 Δωδεκάδες ()

Για τη ζύμη

  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο αγελαδινο
  • 2 φλιτζάνια φιστίκια αιγίνης
  • 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη

Για το πασπάλισμα

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε τα φιστίκια στο μπλέντερ μαζί με 1 φλιτζάνι αλεύρι και τα τρίβετε. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε.


2. Σε ένα μπολ χτυπάτε με τo σύρμα τoυ μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε σιγά – σιγά το μείγμα του αλευριού. Μόλις δέσει η ζύμη καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για σφίξει.


3. Στρώνετε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Παίρνετε μια κουταλιά από το μείγμα και πλάθετε μπαλάκια δίνοντάς τους στη συνέχεια σχήμα πέταλου. Τα αραδιάζετε στη λαμαρίνα και ψήνετε 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν τελείως στη λαμαρίνα.


4. Σε ένα μπολ βάζετε την άχνη ζάχαρη και βουτάτε τους κουραμπιέδες να καλυφθούν με τη ζάχαρη.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε να τους φτιάξετε τους ίδιους με κουκουνάρι σπασμένο ή αμύγδαλο λευκό



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face