Για 12 άτομα ()
1. Διαλύετε τη μαγιά με το νερό σε ένα μπολ και την αφήνετε για 10'.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη διαλυμένη μαγιά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα, τα χτυπημένα αυγά, το αλάτι, το γλυκάνισο και τη βανίλια.
3. Ανακατεύετε με τα χέρια σας μέχρι να έχετε αραιή μια ζύμη.
4. Βάζετε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και ζυμώνετε τη με το γάντζο για 10' αν είναι απαραίτητο προσθεστε λίγο αλεύρι για να σφίξει .Έπειτα μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
5. Μόλις φουσκώσει η ζύμη τη πλάθετε τη σε μακρόστενη λωρίδα και σχηματίζετε ένα στεφάνι ενώνοντας τις άκρες της. Το στεφάνι πρέπει να έχει διάμετρο 12-14 εκ. σε διάμετρο. Την τοποθετείτε επάνω σε μια λαμαρίνα, που την έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτι.
6. Προσθέτετε τα αποξηραμένα φρούτα πάνω στο στεφάνι πιέζοντας μαλακά να «καθίσουν» μέσα στο ζυμάρι. Αφήνετε το ψωμί για λίγο να φουσκώσει, σκεπασμένο με βαμβακερή πετσέτα.
7. Χτυπάτε το ασπράδι ενός αυγού, αλείφετε με αυτό το στεφάνι και φτιάχνετε λωρίδες με ζάχαρη άχνη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για 45'.
Μπορείτε αντί για γλασαρισμένα φρούτα να βάλετε στραγγισμένα γλυκά κουταλιού