alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

donut-colours top

Τα πιο διασκεδαστικά και όμορφα ντόνατς που μπορείτε να φτιάξετε για τους μικρούς σας φίλους και όχι μόνο, ιδιαίτερα αν έχετε παιδικό πάρτι!

DONUTS ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ ΓΛΑΣΟ

donut-colours top

Τα πιο διασκεδαστικά και όμορφα ντόνατς που μπορείτε να φτιάξετε για τους μικρούς σας φίλους και όχι μόνο, ιδιαίτερα αν έχετε παιδικό πάρτι!

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 8 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
25 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για τη ζύμη

  • 3/4 φλιτζάνι νερό
  • 3 κουτ. σουπ. γάλα
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι

Για το γλάσο

  • 3/4 κιλό ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα πλήρες αγελαδινό
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής σε διάφορα χρώματα

Για το τηγάνι

  • 2 1/2 λίτρα καλαμποκέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε την ζύμη. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν και στην συνέχεια ρίχνετε το σκληρό αλεύρι, το μαλακό αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μία λεία και ομοιογενή ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, την βάζετε σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και με μια πετσέτα από πάνω και το αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 20-25' μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.


2. Πιέζετε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και την ανοίγετε με έναν πλάστη σε πάχος περίπου 1 εκ. Κόβετε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός κουπατ ή δύο φλιτζανιών σε δαχτυλίδια. Μεταφέρετε τα ντόνατς σε 2 λαμαρίνες φούρνου καλυμμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. (Τα κέντρα μπορείτε να τα ψήσετε ξεχωριστά ως μίνι μπουκίτσες ή να τα ενώσετε σε μια ζύμη και να τα ξανανοίξετε). Καλύπτετε τις λαμαρίνες με μια πετσέτα κουζίνας καθαρή και αφήνετε τα ντόνατς να ξαναφουσκώσουν για 45΄ περίπου.


3. Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο το καλαμποκέλαιο. Το αφήνετε να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε μέσα τα ντόνατς. Τα γυρίζετε με τρυπητή κουτάλα και τηγανίζετε για 1΄-2΄, μέχρι να χρυσίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.


4. Φτιάχνετε το γλάσο. Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη και το γάλα. Τα χτυπάτε με αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα, με τη ρευστότητα μελιού.


5. Χωρίζετε το γλάσο σε τόσα μέρη όσα κατά χρώματα ζαχαροπλαστικής που έχετε επιλέξει. Βάζετε τα γλάσα σε μπολ και ρίχνετε 2 – 3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βουτάτε τα ντόνατς στο γλάσο, τα βάζετε τα σε μια σχάρα και τα αφήνετε να σταθούν για 1΄.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Γίνονται εξίσου νόστιμα και σε φριτέζα. Εναλλακτικά, πασπαλίστε με κανελοζάχαρη ή με χρωματιστή ζάχαρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face