Για 2 Δωδεκάδες ()
1. Φτιάχνετε την ζύμη. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν και στην συνέχεια ρίχνετε το σκληρό αλεύρι, το μαλακό αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μία λεία και ομοιογενή ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, την βάζετε σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και με μια πετσέτα από πάνω και το αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 20-25' μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
2. Πιέζετε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και την ανοίγετε με έναν πλάστη σε πάχος περίπου 1 εκ. Κόβετε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός κουπατ ή δύο φλιτζανιών σε δαχτυλίδια. Μεταφέρετε τα ντόνατς σε 2 λαμαρίνες φούρνου καλυμμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. (Τα κέντρα μπορείτε να τα ψήσετε ξεχωριστά ως μίνι μπουκίτσες ή να τα ενώσετε σε μια ζύμη και να τα ξανανοίξετε). Καλύπτετε τις λαμαρίνες με μια πετσέτα κουζίνας καθαρή και αφήνετε τα ντόνατς να ξαναφουσκώσουν για 45΄ περίπου.
3. Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο το καλαμποκέλαιο. Το αφήνετε να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε μέσα τα ντόνατς. Τα γυρίζετε με τρυπητή κουτάλα και τηγανίζετε για 1΄-2΄, μέχρι να χρυσίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
4. Φτιάχνετε το γλάσο. Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη και το γάλα. Τα χτυπάτε με αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα, με τη ρευστότητα μελιού.
5. Χωρίζετε το γλάσο σε τόσα μέρη όσα κατά χρώματα ζαχαροπλαστικής που έχετε επιλέξει. Βάζετε τα γλάσα σε μπολ και ρίχνετε 2 – 3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βουτάτε τα ντόνατς στο γλάσο, τα βάζετε τα σε μια σχάρα και τα αφήνετε να σταθούν για 1΄.
Γίνονται εξίσου νόστιμα και σε φριτέζα. Εναλλακτικά, πασπαλίστε με κανελοζάχαρη ή με χρωματιστή ζάχαρη.