alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

cherry-pies top

Τα πιο γλυκά και εύκολα πιτάκια που έχετε ποτέ δοκιμάσει ιδανικά για πρωινό αλλά και για παιδικά πάρτι

ΟΛΟΓΛΥΚΑ ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑΚΙΑ

cherry-pies top

Τα πιο γλυκά και εύκολα πιτάκια που έχετε ποτέ δοκιμάσει ιδανικά για πρωινό αλλά και για παιδικά πάρτι

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 1 Δωδεκάδες ()

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό κεράσια φρέσκα, καθαρισμένα από τα κουκούτσια και τα κοτσάνια
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 5 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη ζύμη

  • 1/2 φλιτζάνι νερό, χλιαρό
  • 2 κουτ. σουπ. ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό
  • 1 αυγό

Για το άλειμμα

  • 2 κουτ.γλυκ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη ζύμη. Ρίχνετε το αλεύρι με το νερό, το ηλιέλαιο, το αυγό και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνετε με τα χέρια σας, μέχρι να πάρετε μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, την τοποθετείτε μέσα στο μπολ, τη σκεπάζετε με μια νωπή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνετε να «σταθεί» για 2 ώρες.


2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Ρίχνετε το βούτυρο και την τριμμένη φρυγανιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, και ανακατεύοντας συνεχώς τη σοτάρετε, σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αποκτήσει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.


3. Τοποθετείτε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτό φύλλο. Κόβετε το φύλλο σε ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι διαστάσεων 60 x 60 εκ., και στη συνέχεια σε 12 τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετείτε 1 κ.γ. από τη σοταρισμένη φρυγανιά στη μια πλευρά του κάθε κομματιού και αραδιάζετε από πάνω 4 -5 κεράσια, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη, αλείφετε τις δυο πλευρές με λίγο νερό και διπλώνετε σε τρίγωνο. Πιέζετε καλά τις άκρες να κλείσει το πιτάκι και να μην χυθεί η γέμιση. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.


4. Αραδιάζετε τα πιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου με το ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε τα πιτάκια από το φούρνο και τα αφήνετε να σταθούν για 10 λεπτά και τα σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να προσθέσετε και λίγα αμύγδαλα ψιλοτριμμένα μαζί με τη φρυγανιά για να σφίξει το μείγμα. Δοκιμάστε τα και με έτοιμη σφολιάτα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face