alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

melo top

Η μελόπιτα είναι το παραδοσιακό ανοιξιάτικο γλυκό των Κυκλάδων. Απαλή και νόστιμη, αφοπλιστικά φρέσκια και λιτή

ΜΕΛΟΠΙΤΑ

melo top

Η μελόπιτα είναι το παραδοσιακό ανοιξιάτικο γλυκό των Κυκλάδων. Απαλή και νόστιμη, αφοπλιστικά φρέσκια και λιτή

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/2 κιλό φρέσκο ανθότυρο
  • 1 φλιτζάνι θυμαρίσιο μέλι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 κουτ. σουπ. αλεύρι λευκό ή φρυγανιά
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ. σουπ. μέλι
  • κανέλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ «σπάτε» το ανθότυρο σε μικρά κομμάτια, προσθέτετε το μέλι, την ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλα και δουλεύετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια αφράτη ζύμη.


2. Παίρνετε ένα στρογγυλό πυρέξ, το βουτυρώνετε πολύ καλά και πασπαλίζετε την βάση του το αλεύρι ή τη φρυγανιά.

 

3. Ρίχνετε το μείγμα, στρώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


4. Όταν την βγάλετε από τον φούρνο την αφήνετε να κρυώσει λίγο την περιχύνετε με το μέλι και πασπαλίζετε με κανέλα. Τρώγεται χλιαρή ή κρύα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε τυρί κατίκι μαζί με το ανθότυρο. Μπορείτε να ετοιμάσετε μια λεπτή βάση από τριμμένο μπισκότο και πάνω της να ρίξετε την γέμιση των τυριών.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face