Για 3 Δωδεκάδες ()
1. Διαλύετε τη μαγιά στο νερό και το γάλα και την ανακατεύετε με το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι, κοσκινισμένο.
2. Ενώνετε το μείγμα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο, προσθέτετε τα αυγά και ζυμώνετε σε σφιχτή ζύμη. Την πλάθετε σε μπάλα και την αφήνετε για 2 ώρες να ξεκουραστεί.
3. Ετοιμάζετε τη γέμιση: χτυπάτε τη μαστίχα με τη ζάχαρη, στο γουδί να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε τα τυριά τριμμένα, τις σταφίδες, τον δυόσμο και τα αυγά. Σκεπάζετε τη γέμιση και την αφήνετε για 2 ώρες, να φουσκώσει.
4. Κόβετε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγετε κάθε κομμάτι σε πλατύ φύλλο, πάχους 0.5 εκ., το κόβετε σε δίσκους, διαμέτρου 15 εκ., και τους αλείφετε γύρω γύρω με τους χτυπημένους κρόκους. Βάζετε στο κέντρο κάθε δίσκου 2 κ.σ. από τη γέμιση, διπλώνετε λίγο τη ζύμη και ενώνετε τις άκρες ώστε να μην φαίνεται η γέμιση.
5. Αλείφετε τις φλαούνες με την υπόλοιπη ποσότητα των κρόκων, τις πασπαλίζετε με σουσάμι και τις ψήνετε στους 180 βαθμους για 40 λεπτά.
Αν αφαιρέσετε από τη γέμιση τις σταφίδες θα έχετε την αλμυρή εκδοχή της συνταγής.