alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

orange-flan top

Ένα φίνο γλυκό με εξαιρετικά ντελικάτη γεύση

ΦΛΑΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

orange-flan top

Ένα φίνο γλυκό με εξαιρετικά ντελικάτη γεύση

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι έτοιμη καραμέλα

Για το σερβίρισμα

  • φέτες πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ χτυπάτε με τον αυγοδάρτη τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, στη συνέχεια, προσθέτετε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού, την κρέμα γάλακτος, και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.


2. Ρίχνετε την καραμέλα σε μια μακρόστενη μεταλλική φόρμα για κέικ και ρίχνετε από πάνω το μείγμα της κρέμας. Τοποθετείτε την φόρμα σε ένα μεγαλύτερο βαθύ ταψί και το γεμίζετε με νερό μέχρι να καλυφθεί η φόρμα κατά τα 2/3 του ύφους της. Ψήνετε την κρέμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, βγάζετε την φόρμα από το ταψί με το νερό, την την αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια την βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.


3. Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο, αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και την αφαιρείτε. Γαρνίρετε με τις φέτες πορτοκαλιού και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε τη φλαν και με χυμό μανταρινιού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face