alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

red-velvet top

Εντυπωσιακά, εύκολα, μοναδικά, κατακόκκινα σαντουιτσάκια που θα λατρέψουν τα παιδιά σας αφού συνδυάζουν την δροσιά του παγωτού με την πλούσια γεύση του μπισκότου

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ RED VELVET ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ FROZEN YOGHURT

red-velvet top

Εντυπωσιακά, εύκολα, μοναδικά, κατακόκκινα σαντουιτσάκια που θα λατρέψουν τα παιδιά σας αφού συνδυάζουν την δροσιά του παγωτού με την πλούσια γεύση του μπισκότου

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

Για το μπισκότο

  • 2 κουτ. σουπ. κακάο
  • 1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 βανίλιες
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη γέμιση. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Λίγο πριν φτάσει το σημείο βρασμού προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατεύετε για 3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά και προσθέτετε το γιαούρτι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο και το βάζετε στην κατάψυξη.


2. Φτιάχνετε τα μπισκότα. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε το μείγμα του αλευριού και χτυπάτε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη σας θα είναι μαλακή. Την τυλίγετε σε μεμβράνη την πιέζετε με τα χέρια σας να πλατύνει και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.


3. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Με ένα πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο πάχους περίπου ½ εκατοστού. Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό τσέρκι 8 εκατοστών κόβετε 18 μπισκότα. Αραδιάζετε τα μπισκότα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.


4. Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 8 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.


5. Παίρνετε ένα μπισκότο το γεμίζετε με το παγωτό γιαούρτι και τα σκεπάζετε με ένα δεύτερο μπισκότο. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Τα αραδιάζετε σε μεια πιατέλα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να τα γεμίσετε και με παγωτό βανίλια ή φράουλα



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face