Για 8 άτομα ()
1. Φτιάχνετε το ζελέ. Ρίχνετε το ξύσμα, το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Ζεσταίνετε το μείγμα για 5' λεπτά και τα αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
2. Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα. Περνάτε το μείγμα από λεπτή σήτα και το αδειάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζελατίνη και ανακατεύετε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί τελείως. Μοιράζετε το μείγμα σε 8 κούπες για καφέ και τις τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3. Φτιάχνετε τη μους. Γεμίζετε μια κατσαρόλα κατά τα 2/3 με νερό και τη βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μπολ ίδιας διαμέτρου και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αποσύρετε το μπολ και αφήνετε τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρά.
4. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ ¾ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα σε παχύρευστη μορφή, την μεταφέρετε σε ένα μπολ και την αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και αφράτη σαντιγί.
5. Προσθέτετε στο μπολ με τη σοκολάτα το ξύσμα πορτοκαλιού και την παχύρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια διπλώνετε με απαλές κινήσεις στο μείγμα της σοκολάτας την σαντιγί μέχρι να ενσωματωθεί. Μεταφέρετε τη μους σε ένα κορνέ με μύτη αστέρι και το τοποθετείτε στο ψυγείο.
6. Βγάζετε τις κούπες με το ζελέ και το κορνέ με τη μους. από το ψυγείο. Γαρνίρετε το ζελέ με μια ροζέτα από τη μους πασπαλίζετε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και λάιμ και σερβίρετε.
Μπορείτε να φτιάξετε το ζελέ σας αντί με χυμό πορτοκαλιού με χυμό μανταρινιού.