Για 6 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τη μους. Χτυπάτε στο μπλέντερ τη φέτα μαζί με τη ζάχαρη έως ότου γίνουν μια λεία κρέμα. Προσθέτετε το ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 10-12 % λιπαρά, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ.
2. Ρίχνετε το 1 φλιτζάνι παγωμένη κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, στον κάδο του μίξερ και την χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και αφράτη σαντιγί. Διπλώνετε με απαλές κινήσεις σαντιγί στο μείγμα της φέτας μέχρι να ενσωματωθεί. Μεταφέρετε τη μου σε ένα κορνέ με ίσια μύτη και το τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει.
3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την μαρμελάδα καρπούζι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το καρπούζι κομμένο σε μικρά κομμάτια, χωρίς τα κουκούτσια. Προσθέτετε σταδιακά την ζάχαρη και την πηκτίνη και ανακατεύετε. Προσθέτετε την βανίλια και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία. Βράζετε το μείγμα καρπουζιού για 30 – 35 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας. Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και αφήνετε την μαρμελάδα να κρυώσει εντελώς.
5. Μοιράζετε την μαρμελάδα σε 6 ποτήρια του μαρτίνι και από πάνω σχηματίζετε ροζέτες με τη μους φέτας και τα τοποθετείτε στο ψυγείο. Σερβίρετε τη μους κρύα αφού την πασπαλίσετε το ξύσμα λεμονιού.
Για πιο απαλή γεύση μπορείτε να φτιάξετε η μους με ανθότυρο ή τυρί κρέμα.