Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη για λίγα λεπτά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να βράσει. Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα των αυγών και χτυπάτε καλά με τον αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, και το βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρετε την κατσαρόλα σκεπάζετε την κρέμα με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της για να μην πιάσει κρούστα, και την αφήνετε να κρυώσει.
2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε μέχρι να γίνει μια αφράτη και σφιχτή σαντιγί. Στη συνέχεια χτυπάτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με ένα αυγοδάρτη να μαλακώσει. Διπλώνετε με απαλές κινήσεις την σαντιγί στην κρέμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί. Τοποθετείτε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το χυμό από την κομπόστα και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε το κονιάκ, ανακατεύετε και το αφήνετε να κρυώσει. Βουτάτε τα σαβουαγιάρ στο χυμό και τα στρώνετε σε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Απλώνετε στην επιφάνεια την μισή κρέμα και συνεχίζετε με μια στρώση από σαβουαγιάρ. Τέλος απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα και τα βύσσινα. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Φτιάξτε τη συνταγή και με φρέσκα βύσσινα στην εποχή τους.