Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε την καραμέλα. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη το νερό και το χυμό λεμονιού και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι να πάρετε μια καραμέλα με ανοιχτό καστανό χρώμα.
2. Αδειάζετε καυτή την καραμέλα σε μια στρογγυλή μεταλλική φόρμα με τρύπα και την ανακινείτε έτσι ώστε να καλυφθούν και τα τοιχώματά της και ο πάτος.
3. Φτιάχνετε τη μαρέγκα. Ρίχνετε τα ασπράδια και το κρεμόριο στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να πήζουν. Προσθέτετε τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα. Κατόπιν προσθέτετε και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια αφράτη και σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε τα κόντιτα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
4. Αδειάζετε την μαρέγκα στη φόρμα, προσέχοντας να τη μοιράσετε ομοιόμορφα γύρω- γύρω, και ισιώνετε την επιφάνειά της με την σπάτουλα σιλικόνης.
5. Τοποθετείτε τη φόρμα με το γλυκό ταψί φούρνου, και το γεμίζετε με νερό τόσο όσο να καλύψει φόρμα μέχρι τη μέση.
6. Ψήνετε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε το σουφλέ να κρυώσει για 30 λεπτά.
7. Αναποδογυρίζετε το σουφλέ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το ξεφορμάρετε. Πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και κόβετε σε κομμάτια.
Μπορείτε να βάλετε και διάφορα γλυκά του κουταλιού ψιλοκομμένα, αφού τα στραγγίσετε από το σιρόπι τους.