alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

nougatina top

Η τούρτα των παιδικών μου χρόνων!!! Υπέροχη γεύση, αφράτο παντεσπάνι και μια θεϊκή κρέμα φουντουκιού!!! Δεν έχω λόγια απλά δοκιμάστε την!!! 

ΣΠΙΤΙΚΗ ΝΟΥΓΚΑΤΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ

nougatina top

Η τούρτα των παιδικών μου χρόνων!!! Υπέροχη γεύση, αφράτο παντεσπάνι και μια θεϊκή κρέμα φουντουκιού!!! Δεν έχω λόγια απλά δοκιμάστε την!!! 

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 17€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για την κρέμα

  • 3 κρόκους αυγών
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σουπ. αλεύρι
  • 2 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 3 κουτ. σουπ. κονιάκ
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1/4 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού

Για το πανεσπάνι

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
  • 1/4 φλιτζάνι πούδρα αμυγδάλου
  • 5 αυγά

Για το σερβίρισμα

  • 1 φλιτζάνι σοκολάτα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι κερασάκια γλασέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το παντεσπάνι. Ρίχνετε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτετε το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε 3 ταψάκια μιας χρήσης διαμέτρου 24 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, ξεφορμάρετε και μεταφέρετε το παντεσπάνι σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.


2. Φτιάχνετε την κρέμα. Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και ¼ φλιτζάνι γάλα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.


3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε το μείγμα των αυγών. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η κρέμα να πήξει. Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ και τη σκεπάζετε με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά της. Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.


4. Εν τω μεταξύ ρίχνετε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το κονιάκ και τη πραλίνα και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε την κρύα κρέμα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα κορνέ.


5. Με ένα στρογγυλό κουπάτ κόβετε μικρούς δίσκους από το παντεσπάνι και καλύπτετε την επιφάνειά τους με ροζέτες κρέμας. Πασπαλίζετε με την τριμμένη σοκολάτα γαρνίρετε με τα κερασάκια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Χωρίζετε το μείγμα για το παντεσπάνι σε 3 μέρη γιατί έτσι θα είναι πιο εύκολο να το διαχειριστείτε.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face