Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε το παντεσπάνι. Ρίχνετε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτετε το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε 3 ταψάκια μιας χρήσης διαμέτρου 24 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, ξεφορμάρετε και μεταφέρετε το παντεσπάνι σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.
2. Φτιάχνετε την κρέμα. Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και ¼ φλιτζάνι γάλα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε το μείγμα των αυγών. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η κρέμα να πήξει. Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ και τη σκεπάζετε με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά της. Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
4. Εν τω μεταξύ ρίχνετε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το κονιάκ και τη πραλίνα και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε την κρύα κρέμα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα κορνέ.
5. Με ένα στρογγυλό κουπάτ κόβετε μικρούς δίσκους από το παντεσπάνι και καλύπτετε την επιφάνειά τους με ροζέτες κρέμας. Πασπαλίζετε με την τριμμένη σοκολάτα γαρνίρετε με τα κερασάκια και σερβίρετε.
Χωρίζετε το μείγμα για το παντεσπάνι σε 3 μέρη γιατί έτσι θα είναι πιο εύκολο να το διαχειριστείτε.