alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kolokithopita top

Παραδοσιακή, γλυκιά κολοκυθόπιτα σαλίγκαρος, με υπέροχη γεύση μελιού και κανέλας

ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ

kolokithopita top

Παραδοσιακή, γλυκιά κολοκυθόπιτα σαλίγκαρος, με υπέροχη γεύση μελιού και κανέλας

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 2 κιλά κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 3/4 φλιτζάνι σταφίδες
  • 3/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουτ.γλυκ. γαρίφαλο σκόνη

Για το πασπάλισμα

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αδειάζετε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα σουρωτήρι και ζυμώνετε με τα χέρια σας ώστε να φύγουν τα υγρά της. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε την κολοκύθα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της. Σε ένα μπολ ρίχνετε την σοταρισμένη κολοκύθα, τα καρύδια, το μέλι, τις σταφίδες και το γαρίφαλο και ανακατεύετε πολύ καλά. Το μείγμα σας πρέπει να είναι σφιχτό.


2. Λαδώνετε 1 φύλλο κρούστας και στην άκρη του απλώνετε λίγη από τη γέμιση. τυλίγετε το φύλλο σε ρολό και το τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί διαμέτρου 36 εκ. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση. Τοποθετείτε τα ρολά σε σπείρα το ένα δίπλα στο άλλο με τέτοιο τρόπο ώστε στο τέλος να έχετε έναν μεγάλο σαλίγκαρο. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λίγο ελαιόλαδο.


3. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.


4. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στη γέμιση και λίγα καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face