Για 10 άτομα ()
1. Αδειάζετε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα σουρωτήρι και ζυμώνετε με τα χέρια σας ώστε να φύγουν τα υγρά της. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε την κολοκύθα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της. Σε ένα μπολ ρίχνετε την σοταρισμένη κολοκύθα, τα καρύδια, το μέλι, τις σταφίδες και το γαρίφαλο και ανακατεύετε πολύ καλά. Το μείγμα σας πρέπει να είναι σφιχτό.
2. Λαδώνετε 1 φύλλο κρούστας και στην άκρη του απλώνετε λίγη από τη γέμιση. τυλίγετε το φύλλο σε ρολό και το τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί διαμέτρου 36 εκ. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση. Τοποθετείτε τα ρολά σε σπείρα το ένα δίπλα στο άλλο με τέτοιο τρόπο ώστε στο τέλος να έχετε έναν μεγάλο σαλίγκαρο. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λίγο ελαιόλαδο.
3. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
4. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στη γέμιση και λίγα καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα.