Για 10 άτομα ()
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με στεφάνι διαμέτρου 25 εκ.
2. Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνετε τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το λεμόνι και το τρίβετε μέχρι να γίνει σκόνη. Σε ένα μπολ ενώνετε το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι.
3. Στον κάδο του μίξερ, ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το ξύσμα και χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
4. Προσθέτετε ένα – ένα τα δύο αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε το μισό μείγμα αλευριού και συνεχίσετε το χτύπημα. Προσθέτετε τα υπόλοιπα αυγά ένα – ένα και μόλις ενσωματωθούν ρίχνετε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
5. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα, το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και το ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό.
6. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Ρίχνετε τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί μα τη ζάχαρη και τα βράζετε για 3 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
7. Βγάζετε την αμυγδαλόπιτα κέικ από το φούρνο και όπως είναι καυτό το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι. Αφήνετε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει καλά μέσα στη φόρμα.
8. Μόλις η αμυγδαλόπιτα κρυώσει το ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτι και το σερβίρετε με φέτες φρέσκου πορτοκαλιού.
Μπορείτε να σερβίρετε την αμυγδαλόπιτα με γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα πορτοκάλι.