alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

zebra-cookies top

Νόστιμα, εντυπωσιακά και τραγανά μπισκοτάκια βουτύρου που λιώνουν στο στόμα. Ιδανικά για τον πρωινό καφέ.

ΤΡΑΓΑΝΑ ΔΙΧΡΩΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΖΕΒΡΑ

zebra-cookies top

Νόστιμα, εντυπωσιακά και τραγανά μπισκοτάκια βουτύρου που λιώνουν στο στόμα. Ιδανικά για τον πρωινό καφέ.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ. 30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 Δωδεκάδες ()

Για τη ζύμη

  • 1/4 κιλό βούτυρο ανάλατο αγελαδινό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σουπ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε την ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Προσθέτετε το αυγό, τη βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύετε τη ζύμη με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετείτε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και τη ζυμώνετε ελαφρά.


2. Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Πιέζετε λίγο το ένα ώστε να κάνει μια λακκούβα, ρίχνετε μέσα τη λιωμένη αλλά σχετικά κρύα σοκολάτα κουβερτούρα και ζυμώνετε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.


3. Σχηματίστε με τα κομμάτια της ζύμης δύο μακρόστενους κυλίνδρους μήκους περίπου 20 εκ.: έναν ανοιχτόχρωμο (βανίλια) και έναν σκουρόχρωμο (σοκολάτα). Τους τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τους στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.


4. Μοντάρετε τα μπισκότα. Βγάζετε τους κυλίνδρους της ζύμης από το ψυγείο, με ένα μαχαίρι χωρίς δόντια κόβετε κάθε κύλινδρο κατά μήκος σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγετε το κάθε κύλινδρο σε μακρόστενο φύλο μήκους πάχους περίπου ½ εκ. Παίρνετε τα σοκολατένια φύλλα και τα βάζετε πάνω από κάθε φύλλο βανίλιας. Πιέζετε ελαφρά να κολλήσουν τα φύλλα. Τυλίγετε κάθε διπλό φύλλο σε σφιχρό ρολό. Τυλίγετε τα ρολά σε μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξουν.


5. Καλύπτετε δύο λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω.


6. Κόβετε με το μαχαίρι κάθε ρολό σε φέτες πάχους ½ εκ. και τις αραδιάζετε στις λαμαρίνες αφήνοντας μεταξύ τους κενό περίπου 5 εκ. Ψήνετε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα για περίπου 8 -10 λεπτά. Βγάζετε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά πάνω σε σχάρα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μην παραψήσετε τα μπισκότα γιατί θα σκληρύνουν. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο πρέπει να είναι ελαφρώς μαλακά. Όταν κρυώσυν θα έχουν την κανονική τραγανή υφή που πρέπει.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face