Για 12 κομμάτια ()
1. Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα και σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Τότε προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα πάντα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια δεμένη και σφιχτή μαρέγκα.
2. Σ' ένα μπολ βάζετε την καρύδα, τα αμύγδαλα και την κανέλα. Ανακατεύετε πολύ καλά με κουτάλι τα υλικά καλά. Παίρνετε 3 κ.σ. μαρέγκα και με κοφτές κινήσεις τη διπλώνετε στα στερεά υλικά χρησιμοποιώντας μια μαρίζ ή μια σπάτουλα ξύλινη. Στη συνέχεια προσθέτετε και την υπόλοιπη μαρέγκα συνεχίζετε να την ενσωματώνετε στο μείγμα.
3. Στρώνετε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με ένα κουτάλι βάζετε αραιά κουταλιές από το μείγμα. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄-20΄. Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Τα κολλάτε δύο δύο βάζοντας στη μέση μια μεγάλη κουταλιά παγωτό. Σερβίρετε αμέσως.
Φτιάξτε το μπισκότο αντί για αμύγδαλο με καρύδι και προσθέστε λίγο κακάο. ενώστε με παγωτό ρούμι σταφίδα ή σοκολάτα πορτοκάλι.