Για 3 Δωδεκάδες ()
1. Στρώνετε μια επιφάνεια ή ένα δίσκο με λαδόκολλα ή με αλουμινόχαρτο. Μουλιάζετε τα βερίκοκα στο μπράντι για 30 λεπτά και τα σουρώνετε.
2. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσουν. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
3. βυθίζετε ένα - ένα τα βερίκοκα μέχρι τη μέση μέσα στη σοκολάτα και τα τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολλα. Τα αφήνετε να κρυώσουν για 3-4 ώρες εκτός ψυγείου και έπειτα τα τοποθετείτε σε μικρά κουτιά.
Μπορείτε την ίδια συνταγή να την κάνετε και με δαμάσκηνα.