Για 2 Δωδεκάδες ()
1. Πλένετε και κόβετε τα πορτοκάλια σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και τα βάζετε να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τις φέτες πορτοκαλιού και βράζετε για 5 – 7 λεπτά.Μεταφέρετε τις φέτες πορτοκαλιού σε μια σχάρα να στραγγίξουν για 2 ώρες.
2. Σε ένα ορθογώνιο ταψί εφαρμόζετε μια σχάρα. Αραδιάζετε πάνω στη σχάρα τις στραγγισμένες φέτες πορτοκαλιού κα τις αφήνετε να στεγνώσουν εντελώς σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1 ½ ώρα, στον αέρα.
3. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει.
4. Βουτάτε μια – μια τις φέτες πορτοκαλιού στη σοκολάτα, έτσι ώστε να καλυφθούν μέχρι τη μέση και τις αραδιάζετε σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήνετε τις φέτες να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Φροντίστε να αφήσετε όση ώρα χρειάζεται τις ροδέλες στο φούρνο για να αφυδατωθούν χωρίς όμως να ξεραθούν. Δεν πρέπει να έχουν καθόλου υγρά για να πετύχει το γλυκό.