Για 12 κομμάτια ()
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Παίρνετε ένα ταψί για μάφινς με 12 θέσεις, τις οποίες έχετε ντύσει με χάρτινες θήκες.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και τα δάκρυα σοκολάτας με αυγοδάρτη.
3. Σε άλλο μπολ ενώνετε το ηλιέλαιο, το γάλα, τη βανίλια και τα αυγά, χτυπώντας πάλι με αυγοδάρτη, μέχρι να έχετε ένα ενιαίο μείγμα.
4. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνετε το μείγμα υγρών υλικών για να γίνει η ανάμειξη τους πιο εύκολα, χωρίς να τα ανακατέψετε υπερβολικά. Αναμειγνύετε απαλά, μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν, χρησιμοποιώντας μία ξύλινη κουτάλα. Μην ανησυχείτε αν σχηματιστούν μερικοί σβόλοι γιατί θα διαλυθούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
5. Τοποθετείτε μια κουταλιά από το μείγμα στις θήκες ψησίματος. Ψήνετε για 20'-25' ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και όταν βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγαίνει καθαρή. Αφήνετε τα μάφιν στο ταψί για 5' αφού τα αποσύρετε από τον φούρνο. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς και σερβίρετε.
Το παρατεταμένο χτύπημα των υλικών θα έχει ως αποτέλεσμα τη σκληρή υφή του μάφιν. Χτυπήστε μόνο όσο χρειάζεται για να έχετε ένα αφράτο μείγμα.