alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

sokolatenia muffins

Βασική συνταγή για μάφινς, πολύ εύκολη, πολύ σοκολατένια, λατρεμένη απ' τα παιδιά και που εγγυάται την επιτυχία

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΑΦΙΝΣ

sokolatenia muffins

Βασική συνταγή για μάφινς, πολύ εύκολη, πολύ σοκολατένια, λατρεμένη απ' τα παιδιά και που εγγυάται την επιτυχία

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3/4 φλιτζάνι δάκρυα μαύρης σοκολάτας
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 2/3 φλιτζάνι γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 1 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Παίρνετε ένα ταψί για μάφινς με 12 θέσεις, τις οποίες έχετε ντύσει με χάρτινες θήκες.

 

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και τα δάκρυα σοκολάτας με αυγοδάρτη.

 

3. Σε άλλο μπολ ενώνετε το ηλιέλαιο, το γάλα, τη βανίλια και τα αυγά, χτυπώντας πάλι με αυγοδάρτη, μέχρι να έχετε ένα ενιαίο μείγμα.

 

4. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνετε το μείγμα υγρών υλικών για να γίνει η ανάμειξη τους πιο εύκολα, χωρίς να τα ανακατέψετε υπερβολικά. Αναμειγνύετε απαλά, μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν, χρησιμοποιώντας μία ξύλινη κουτάλα. Μην ανησυχείτε αν σχηματιστούν μερικοί σβόλοι γιατί θα διαλυθούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

 

5. Τοποθετείτε μια κουταλιά από το μείγμα στις θήκες ψησίματος. Ψήνετε για 20'-25' ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και όταν βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγαίνει καθαρή. Αφήνετε τα μάφιν στο ταψί για 5' αφού τα αποσύρετε από τον φούρνο. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το παρατεταμένο χτύπημα των υλικών θα έχει ως αποτέλεσμα τη σκληρή υφή του μάφιν. Χτυπήστε μόνο όσο χρειάζεται για να έχετε ένα αφράτο μείγμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face