Για 6 άτομα ()
1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το νερό με τη ζελατίνη και την αφήνετε στην άκρη να φουσκώσει. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τη σοκολάτα.
2. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και τη ζεσταίνετε μέχρι το σημείο βρασμού. Ρίχνετε την μισή κρέμα μαζί με τη σοκολάτα στο μπολ και ανακατεύετε καλά να λιώσει. Ρίχνετε και την υπόλοιπη κρέμα και τη ζελατίνη και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί η ζελατίνη.
3. Ενώνετε τα δύο μείγματα, προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε καλά.
4. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε την πραλίνα φουντουκιού και το αλάτι, ρίχνετε το μισό μείγμα της κρέμας – σοκολάτας στην πραλίνα και χτυπάτε με ένα ραβδομπλέντερ να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε το υπόλοιπο μείγμα της κρέμας – σοκολάτας και το γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά.
5. Σε έξι μπολάκια μοιράζετε τα τριμμένα μπισκότα ώστε να γίνει η βάση του γλυκού.
6. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα για πανακότα και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Πασπαλίζετε με τα φουντούκια και σερβίρετε.