Για 10 κομμάτια ()
1. Βάζετε το φούρνο στο αέρα στους 165ο C για προθέρμανση.
2. Μείγμα Α)
Σε ένα μπολ βάζετε το φυστικοβούτυρο με την ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Μείγμα Β)
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες (μαύρη και κρυσταλλική) και ανακατεύετε μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε το αυγό και την βανίλια και ανακατεύετε λίγο ακόμη. Κατόπιν προσθέτετε το αλεύρι ,κακάο, σόδα και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτετε την κουβερτούρα που έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια καθώς και ένα κουτάλι της σούπας τριμμένα peanuts.
4. Σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο απλώνετε μια λαδόκολλα.
5. Βάζετε το μείγμα Α στο τηγάνι και το απλώνετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού κατόπιν βάζετε κουταλιές από το μείγμα Β πάνω στο μείγμα Α και το ανακατεύετε ελαφρά με την μύτη ενός μαχαιριού.
6. Ψήνετε το μπισκότο για 32 με 34 λεπτά μέχρι το ταχίνι να μην φαίνεται υγρό και η απάνω επιφάνεια να κάνει ρωγμές.
7. Όταν είναι έτοιμο και κρυώσει λίγο , απλώνετε 3 κ.σ. από πάνω , πασπαλίζετε με 1.κ.γ. τριμμένα peanuts και σερβίρετε.
Μπορείτε αν θέλετε όπου έχει φυστικοβούτυρο να το αντικαταστήσετε με ταχίνι και όπου έχει peanuts , με σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο.