alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

sokolatenio mpiskoto gigas top 03 07 2017

Ό,τι πιο εντυπωσιακό και νόστιμο έχετε φτιάξει σε μπισκότο! Απίθανη γεύση σοκολάτας που συνδυάζετε τέλεια με την πλούσια υφή του φυστικοβούτυρου.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΓΙΓΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

sokolatenio mpiskoto gigas top 03 07 2017

Ό,τι πιο εντυπωσιακό και νόστιμο έχετε φτιάξει σε μπισκότο! Απίθανη γεύση σοκολάτας που συνδυάζετε τέλεια με την πλούσια υφή του φυστικοβούτυρου.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 34 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 1/3 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 3 κουτ. σουπ. επιπλέον φυστικοβούτυρο για το τέλος
  • 6 κουτ. σουπ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνι κακάο (κοσκινισμένο)
  • 1/2 κουτ.γλυκ. σόδα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένα peanuts
  • 1 κουτ.γλυκ. επιπλέον ψιλοκομμένα peanuts για το τέλος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε το φούρνο στο αέρα στους 165ο C για προθέρμανση.


2. Μείγμα Α)
Σε ένα μπολ βάζετε το φυστικοβούτυρο με την ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.


3. Μείγμα Β)
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες (μαύρη και κρυσταλλική) και ανακατεύετε μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε το αυγό και την βανίλια και ανακατεύετε λίγο ακόμη. Κατόπιν προσθέτετε το αλεύρι ,κακάο, σόδα και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτετε την κουβερτούρα που έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια καθώς και ένα κουτάλι της σούπας τριμμένα peanuts.


4. Σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο απλώνετε μια λαδόκολλα.


5. Βάζετε το μείγμα Α στο τηγάνι και το απλώνετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού κατόπιν βάζετε κουταλιές από το μείγμα Β πάνω στο μείγμα Α και το ανακατεύετε ελαφρά με την μύτη ενός μαχαιριού.


6. Ψήνετε το μπισκότο για 32 με 34 λεπτά μέχρι το ταχίνι να μην φαίνεται υγρό και η απάνω επιφάνεια να κάνει ρωγμές.


7. Όταν είναι έτοιμο και κρυώσει λίγο , απλώνετε 3 κ.σ. από πάνω , πασπαλίζετε με 1.κ.γ. τριμμένα peanuts και σερβίρετε.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε αν θέλετε όπου έχει φυστικοβούτυρο να το αντικαταστήσετε με ταχίνι και όπου έχει peanuts , με σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face